Terug naar het begin

Lando begon met karten toen hij 7 jaar oud was.
In 2013 werd hij wereldkampioen karting in Bahrein.
Lando won de WSK Euro Series, CIK-FIA Europese en Supercup- titels.
In 2014 won Lando het CIK-FIA KF World Championship en werd daarmee de jongste coureur die een FIA- kartkampioenschap won.

In 2014 maakt Lando zijn debuut in de autosport in het Ginetta Junior Championship een support kampioenschap van het British Touring Car Championship.

Lando won 4 races op het Croft Circuit, Snetterton Motor Racing Circuit, Knockhill Racing Circuit en op Brands Hatch en met zeven andere podiumplaatsen werd Lando derde in het kampioenschap met 432 punten als beste rookie.

2015
In 2015 kwam Lando uit voor Carlin Motorsport in de nieuwe MSA Formula,
het officiële Formule 4-kampioenschap van het Verenigd Koninkrijk.
Aan het einde van het seizoen reed Lando voor
HHC Motorsport in het laatste race weekend van de BRDC Formule 4 Autumn Trophy op Brands Hatch en behaalde 2 overwinningen en 2 tweede plaatsen.

2016
In 2016 begon Lando het seizoen voor M2 Competition in de Nieuw- Zeelandse
Toyota Racing Series. Met 6 overwinningen inclusief de zege van de Grand Prix van
Nieuw-Zeeland en 5 andere podiumplaatsen werd hij met 924 punten overtuigend
kampioen.

Terug in Europa nam Lando deel aan zowel Eurocup Formule Renault 2.0
als de Formule Renault 2.0 NEC voor Josef Kaufmann Racing en het terugkerende
BRDC Britse Formule 3- kampioenschap voor Carlin.

Lando zijn campagnes in de
Formule Renault kregen voorrang als deze samenviel met een evenement in de
Formule 3.

Lando behaalde in beide Formule Renault-kampioenschappen de titel
met 5 zeges in de Eurocup en 6 zeges in de NEC. In de Britse Formule 3 reed Lando
slechts de helft van de races maar Lando behaalde wel 4 overwinningen. In hetzelfde
jaar maakt Lando zijn debuut in het Europees Formule 3- kampioenschap met Carlin
tijdens het laatste race weekend op de Hockenheimring.

2017
In 2017 reed Lando zijn eerste volledige seizoen in de Europese Formule 3 voor
Carlin. Lando kende een zeer succesvol seizoen met 9 overwinningen en tijdens het
441 punten. In augustus dat jaar mocht Lando testrijden op de Hungaroring voor het
Formule 1- team van McLaren. Tijdens het testrijden zette Lando de snelste tijd op
dag 2 van die test. Aan het einde van dat jaar maakte Lando zijn Formule 2 debuut
bij het team van Campos Racing waarbij Lando Ralph Boschung verving tijdens het
laatste race weekend op het Yas Marina Circuit.

2018
In 2018 maakte Lando de fulltime overstap naar de Formule 2 waarin hij wederom
uitkwam voor team Carlin. Lando begon het seizoen goed met een zege in de eerste
race van het seizoen op het Bahrein International Circuit. Daarnaast werd Lando in
de Formule 1 aangesteld als officiële reserve coureur van McLaren. Tijdens de Grand
Prix van België maakte Lando zijn debuut tijdens een vrije training in de Formule 1
voor dit team.

2019 tot heden
In 2019 maakte Lando zijn race debuut in de Formule 1 bij het team van McLaren.
Lando word hier de teamgenoot van Carlos Sainz.
In de tweede race van dat seizoen
behaalde Lando punten voor McLaren door als 6 de te finishen. Lando en Carlos hadden en hebben nog steeds een goede band en dat is te zien in de filmpjes die
worden gemaakt door de officiële kanalen maar ook alle fan filmpjes. Ze worden door
de fans ook wel CarLando genoemd.

Tijdens de Grand Prix van Oostenrijk in 2020 behaalde Lando zijn eerste podium

door als derde te finishen. Lando reed tijdens die race ook de snelste ronde tijd op
het einde van de race. Dit was Lando zijn eerste snelste ronde tijdens zijn carrière.

In 2021 kreeg Lando een nieuwe teamgenoot genaamd Daniel Ricciardo dit kwam
doordat Carlos Sainz naar Ferrari vertrok. Tijdens het seizoen van 2021 scoorde
Lando 4 podia en McLaren een 1-2 podium. Tijdens de GP van Rusland pakte Lando
pole position maar door de regen eindigde Lando als 7 de .

In 2022 kende McLaren een matige start. Maar gedurende het seizoen begon de

auto beter te presteren. Daardoor stond Lando zelfs op het podium tijdens de Grand
Prix van Emilia-Romagna. Dit was helaas Lando zijn enige podium dus hij eindige als
7 de in de coureur stand.

In 2023 kreeg Lando wederom een nieuwe teamgenoot genaamd Oscar Piastri. 2023

begon slechter dan 2022 voor het team van McLaren. In de eerste seizoenshelft
presteerde McLaren heel slecht. Dit veranderde vanaf de Grand Prix van Oostenrijk.
Sinds die race scoorde Lando 7 podia. Daaronder vielen 6 tweede plaatsen. Lando
eindigde tijdens zijn home race 2 de . Tijdens de Grand Prix van Sao Paulo wist Lando
zelfs pole position te pakken voor de sprintrace.

McLaren wist de goede lijn van 2023 voort te zetten in het seizoen van 2024. Lando
stond meerdere malen op het podium dit seizoen. Lando was bijna altijd vooraan te
vinden om te strijden met de top teams zoals Red-Bull, Ferrari en Mercedes.

Tijdens de Grand Prix van Miami behaalde Lando zijn eerste overwinning.
De races die
daarna volgde kwam Lando heel dicht bij een overwinning.

Tijdens de Grand Prix van Spanje behaalde Lando zijn 2 de pole position.

Tijdens de Grand Prix van Engeland werd Lando 3 de .

Tijdens de Grand Prix van Hongarije werd Lando tweede. Dat werd een podium 1-2 voor McLaren.